Effektiv maskinrengöring med hjälp av isblästring

Att rengöra maskiner har aldrig varit enklare! Med hjälp av torrisblästring kan vi rengöra dina maskiner på ett optimalt och effektivt sätt, helt utan rester eller skador på maskinerna. Det är en innovativ teknik där vi använder oss av torris för att avlägsna smuts och föroreningar från ytan av dina maskiner.

Vad är torrisblästring?

Torrisblästring är en miljövänlig rengöringsmetod där så kallade is-pellets används som blästermedie. Det fungerar genom att torrisen som träffar ytan fryser smutsen som krackelerar och blåses bort. När isen träffar ytan värms den snabbt upp från -79 grader och expanderar då den övergår i gasform. Rengöring och avfettning utan att behöva använda saneringsprodukter eller andra miljöfarliga ämnen. Torrisblästring ger dina maskiner en ren och fin yta på nolltid. Isblästring är inte första valet för rostbortagning även om ytlig rost klart kan tas bort.

Fördelar med torrisblästring

Det finns flera fördelar med att använda sig av torrisblästring. Dels är det mycket bättre för miljön, dels är det ett effektivt sätt att avlägsna smuts på utan att behöva använda sig av saneringsprodukter. Det kräver minimala förberedelser, maskinerna behöver inte demonteras och rengöringen lämnar inga rester eller repor på lacken. Det är det mest effektiva sättet att rengöra maskiner på utan att använda kemikalier. Ytan lämnas helt avfettad och klar att målas. 

Användningsområden

Det finns många olika branscher som kan gynnas av att använda torrisblästring. Utöver restaurering och underhåll av entusiastfordon är det populärt inom industri för rengöring av maskiner. Bland annat livsmedelsindustrin, stålindustrin och pappersindustri, där stora maskiner ofta används. 
 
 

Vi ligger i Löddeköpinge, men vår setup är helt mobil och vi kommer gärna till dig.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med torrisblästring? Kontakta oss redan idag!